ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ПАЖЉИВКОВА СМОТРА“

У оквиру пројекта „Пажљивкова смотра“ за школску 2021/2022 годину, општински савет за безбедност саобраћаја у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја успешно су данас 23. марта 2022. године реализовали и другу фазу, општинску смотру у великој сали НБ „Вук Караџић“.
У име општине Бач присутним члановима савета за безбедност, представницима школа и предшколских установа као и деци обратила се Марина Балабан заменица председника општине Бач. Том приликом истакла је да ће општина Бач подржавати овакав вид едукације најмлађих. Деци је пожелела добар такмичарски дух и да све што данас науче и примене у свакодневном животу. 
 
Циљ ове смотре је подизање знања саобраћајне културе, повећања безбедности учесника у саобраћају а поготово деце предшколског и школског узраста.
На данашњој смотри деца су показала знање у познавању саобраћајних правила, знакова, и безбедног учешћа у саобраћају кроз различите игре које су прилагођене њиховом узрасту.
Испред предшколске установе „Колибри “ биле су четири екипе а победу је однела екипа „Петар Пан“ из Вајске. Прво место међу ученицима првог разреда, на општинском такмичењу је освојила екипа „Точкић“ (ОШ „Алекса Шантић“ Вајска) такође и у овој категорији биле су четири екипе. У смотри ученика другог разреда, прво место освојила је екипа „Скакавци“ (ОШ „Вук Караџић“ Бач) у овој категорији било је пет екипа
Свим учесницима смотре додељене су захвалнице и медаље, прво, друго и треће место су добили и пехаре које је уручио помоћник председника Никола Вулетић. Такмичарима који су освојили прво место Црвени крст уручио је и додатне поклоне.
Жири који је оцењивао такмичење био је у саставу Снежана Кон судија прекршајног суда, Оливера Јелић представник црвеног крста и Јован Модринић представник саобраћајне полиције.
Екипе су се успешно пласирале на следећи ниво, односно на регионалну „Пажљивкову смотру“, која ће се одржати у априлу 2022. године.
ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ПАЖЉИВКОВА СМОТРА“
ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ПАЖЉИВКОВА СМОТРА“
ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ПАЖЉИВКОВА СМОТРА“
ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ПАЖЉИВКОВА СМОТРА“